Скандинавската митология не се изчерпва само с онова, описано в оди и творби от преди много векове...


От създаването на световете и дървото на живота Игдрасил, през перипетиите, през които преминава Тор и многобройните мъдрости на Один, чак до деня, в който царуването на боговете е заменено с тяхната смърт - Рагнарьок, и създаването на новият световен ред... Но дали свършекът на всичко ще настъпи, когато Фенрис Вълка погълне слънцето, или ще бъде предотвратен, това може да разберете само тук, в нашия форум. Създайте си герой, вземете участие в това шеметно приключение и не забравяйте да се забавлявате!
Вход

Забравих си паролата!

Кой е онлайн?
Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 10, на Съб 21 Яну 2017, 22:10

Пътеводител

Go down

Пътеводител

Писане by the bear; on Нед 22 Яну 2017, 13:03

Who is the Better Half?
Всичко започна бавно. По малко, с малки неща, които да покажат колко разединени бяха двете части на Юнит. Дребни караници, като кой получи по-добре платените мисии или кой да купи още бекон за базата. Юнит имаше две страни,коренно различни, и всяка имаше своите добри и лоши черти. "Либра", както обичаха да се наричат, бяха по-брутални и яки, но чудесни воини и ненадминати защитници, като им изключим огромното его, докато хакерите от "Който-и-да-е" бяха мозъкът на почти всяка операция-умни, пресметливи, понякога дори снобари в отношението си със хората, но все пак ненадминати по важност. От основаването му, Юнит се държеше единствено на мира и любовта между двете си части, до онзи ден.
Онази мрачна утрин, която разруши така крехката хармония. Лидерите бяха Драгос Валдъз (Драконът) от Либра заедно с годеницата си Блис Корделия Йалварез(Феята), и Клаудиу Филипидеску и сестра му Ленута от Хакерите. При все че Драгос и Клаудиу бяха приятели от деца, и винаги си пазеха гърбовете, не беше тайна че Хакерът бе лудо влюбен в годеницата на лидера на Либра. Блис обаче, нямаше никакви намерения да изоставя своя Дракон за някой, към когото не таеше романтични чувства и безцеремонно бе отрязала мъжът безброй пъти, но безуспешно.

Кървавата сватба
Трябваше да е щастлив ден за Юнит. Дългоочакваната сватба на Драгос и Блис бе на път да  се състои и, естествено, младоженецът избра за свой кум най-добрият си приятел. Сватбата вървеше по план, всяка традиция и ритуал бяха спазени за да се гарантира щастието на младата двойка. Всичко беше идеално, и нямаше начин този ден да се провали. Или имаше?
Бяха стигнали до приема. Гостите се веселяха, всичко беше тип-топ а щастливата двойка бе изтанцувала седмия си поред сватбен танц за вечерта и по всичко личеше, че можеха да танцуват цялата нощ безспир. Младоженците, в обятията един на друг се гледаха любовно, и не виждаха другия чифт очи, които гледаха Блис с обожание и Драгос с изпепеляваща ярост. Чу се щракване като от барабан на револвер и някой изпищя. Драгос и Блис се обърнаха и Валдъз се озова лице в лице с дулото. А от издайническата друга страна стоеше не друг, а Клаудиу, чиито разярен поглед граничеше с лудост.
-Клаудиу, какво правиш?-бе попитал Драгос.
-Вземам това, което е мое. Предай ми Блис.
-Тя е моя жена, Клаудиу. Омъжи се за мен.
-Аз я обичам повече от теб! Винаги съм я обичал повече от теб!
-Клаудиу, не бъди глупав, свали пистолета.

Клаудиу дръпна предпазителя на револверът и двамата мъже се сборичкаха. Изстрел проехтя в приемната зала, Драгос се дръпна рязко, а Клаудиу се свлече на земята, ризата му обагрена с кръв. Драгос коленичи до своя приятел, опитвайки се да го спаси, но уви, сред дарбите му нямаше лечителство. Хакерът стисна сакото на Дракона на Либра, прошепна му нещо и се отпусна, за да не поеме повече дъх.
В залата настъпи тишина.
Прокънтя див писък.
-Ти уби брат ми!
Ленута изпадна в ужас, дотърчавайки до трупа на Клаудиу и се нахвърли върху Драгос, дерейки лицето му с острите си нокти и пищяща оглушително.
-Уби го, уби го, уби го!
Никой не чу как Блис заповяда на няколко от здравеняците на Либра да озаптят Хакерката, никой не каза нищо по повод падналия Клаудиу. Всички скърбяха едновременно.
Сватбата бе съсипана.

Погребението
-Събрали сме се днес за да почетем паметта на достопочетния Клаудиу Филипидеску...

Никой не проронваше нито дума, като изключим монотонната реч на пасторът. Ленута гледаше Драконът и Феята на Либра с омраза, несравнима с нищо виждано досега. Блис здраво стискаше ръката на невръстния си тригодишен син, малкия Имир, а Драгос опечалено гледаше приятелят си в ковчегът.
-Сега ще помоля близките на починалия да кажат няколко думи за него.
Първа беше Ленута. Тя надълго и нашироко оплака брат си и прокле загубата му горчиво. Изредиха се многобройни роднини и хора от Хакерската част на Юнит.  Дойде ред на Валдъз да произнесат своите речи, но Ленута изпревари Драконът.
-Те нямат работа тук! Те са убийци, те убиха брат ми! Изгонете ги! Убийте ги!
Двете части на Юнит се скараха жестоко. Либра поддържаше лидерите си, а Хакерите настояваха за възмездие за падналият си водач.
Накрая групировката се разцепи и обособи, и всеки завзе своя част от Букурещ, като за следващите 23 години, всяка тяхна среща завършваше с кървава баня.

23 години по-късно, Настояще
✖️ Лидери са синът на Блис и Драгос, Имир Валдъз, наречен Гарванът, от страна на Либра, и близнаците на Ленута Илиеску, делящи акаунта Порода, от Хакерите
✖️ Поради факта, че Ленута е вкарана в лудница пет години след смъртта на брат си, близнаците са отгледани от баба си Константа
✖️ Имир се старае да избягва конфликта между "Който-и-да-е" и Либра, затова вътре в групировката се развива опозиция
✖️ Формираната от нормалните хора Въоръжена Полиция Пòтами се старае да унищожи хората с дарби
✖️ Появилата се от Франция организация на хора с дарби "Белот" иска да завземе Букурещ заради централното му положение на лей-линиите и заплашва двете групировки
✖️ Заради настъпателните Белот и Пòтами, Либра и Хакерите са принудени да работят заедно
libra
Едната половина от Юнит. Повечето участници в групата се характеризират като брутални, отлични воини, ненадминати защитници, притежаващи огромно его. Даровити, като дарбите им са физически (от типа на супер сила, бързина и т.н.). Главната им цел е да пазят Хакерите, въпреки че между двете половинки на Юнит има прикрит неприязън. Принудени да са да работят в екип срещу новопоявилите се Белот и . Водачът на Либра, на този етап, е Имир Валдъз, който наричат Гарвана, а ко-лидера е Адела Албеску.

opposition
Зародила се в Либра, заради тихата война срещу Хакерите. Те споделят мнението, че Хакерите не заслужават помощта им. Лидер на Опозицията е Янку Василеску.

hackers
Другата половина на Юнит. Хакерите са мозъкът на почти всяка операция. Те са умни, пресметливи, понякога дори снобари в отношението си със хората, но все пак ненадминати по важност. Дарбите им са предимно на психическа основа (телепатия, емпатия и т.н.). Не се спогаждат особено с Либра, но сега са принудени да се държат заедно, за да устоят Белот и Пòтами. Лидери са близнаците Илиеску - Михай и Рашела. Дясната ръка на близнаците е Стефан Джеймс.

pòtami
Формираната от нормалните хора Въоръжена Полиция, която има за цел да изчисти Букурещ от даровитите (Юнит и Белот). Ръководител е Емануела Лупей.

belote
Френска група дошла наскоро в Букурещ. Състои се от даровити, като техните способности са от всякакъв тип. Стремят се да превземат Букурещ заради централното му положение върху мрежата от лей линии, която засилва силите. Лидер на група е Ноел Беланже.

Какво са надарените?
Надарени, се наричат всички хора с някаква способност, по наличието на която се различават от нормалните хора. Те са по-чувствителни към влиянието на магнитното поле на земята и лей линиите. Дарбите им биват най-различни, като най-разпространени са елементалните дарби (Земя, Вода, Огън, Въздух) и трите Т(телекинеза, телепатия и телепортация), а най-редки са Фронт "Кървава блокада"(манипулация на кръв), Рашомон(манипулация на сенки), Всевиждащите очи на Господ(способността да разбираш всичко за даден човек щом преплетете погледи) и Валентност(манипулация на атоми).

Какво са лей линиите?
Преди повече от 4 хилядолетия, хората по земята станали свидетел на невиждано дотогава явление-метеоритен дъжд. Този метеоритен дъжд бил специален, защото бил зареден със слънчева енергия. При навлизането в атмосферата, тази енергия се е предала на магнитното поле на Земята и е образувало енергийно потоци, наречени лей линии. По-чувствителните към магнитното поле хора били дарени със специални способности, и в чест на това били построени различни центрове, които катализират енергията от лей линиите. Пресечна точка на всички лей линии е Букурещ, столицата на Румъния.

Каква е връзката между надарените и линиите?
Лей линиите влияят като катализатор за надарените. Колкото по-близо си до една лей линия, толкова по-силна става дарбата ти. Затова французите Белот се опитват да завземат център на лей-линеарната мрежа-Букурещ.

Mad Max и Storyteller?
В групата "Лудия Макс" се слагат всички неигрови  персонажи, нужни за някой масов роулплей или важно събитие за форума(като сюжет за даден период от време) Разказвачът, тоест Псайк, има за задача да обобщава събития, масовки и да задава сюжети. Герои в група "Луд Макс" могат да бъдат осиновявани при желание.


made by jazmine at atf


semper fidelis
always loyal
avatar
the bear;
Ван
Ван

Брой мнения : 122
Points : 272
Reputation : 0
Join date : 05.11.2013
Age : 19

http://the-better-half.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите